IKLECTIK [OFF-SITE] BARCELONA


 ENGLISH / CATALÀ /  CASTELLANO

IKLECTIK presenta,

IKLECTIK [OFF-SITE] BARCELONA

Puce Mary, Pascal Savy, nara is neus, Jon Wozencroft, Howlround, Nad Spiro, Merkaba Macabre, Philip Jeck, A’Bear, Primo Gabbiano & Visual Pal

Divendres 29 maig 2020 | CONFERÈNCIA 12.00 – 13.00 / CONCERT 19:00

CONFERÈNCIA 3 € | CONCERT 12 € | ENTRADES

HANGAR, Emília Coranty, 16 (Can Ricart) 08018 – Barcelona

 

IKLECTIK [OFF-SITE] BARCELONA

IKLECTIK va iniciar el 2019 una sèrie d’intervencions exteriors per portar el seu programa de música experimental a diferents llocs del Regne Unit i internacionalment.

Per primera vegada, IKLECTIK aterra a Barcelona per presentar en col·laboració amb Touch, una vetllada única de música electrònica experimental.

IKLECTIK porta la seva tercera edició al centre d’investigació i producció artística Hangar, amb la participació de: Puce Mary, Pascal Savy, nara is neus, Howlround, Nad Spiro, Merkaba Macabre, Philip Jeck, A’Bear, Primo Gabbiano & Visual Pal.

L’esdeveniment estarà acompanyat de la conferència TOUCH PHOTOGRAPHY PAINT a càrrec de Jon Wozencroft, fundador de Touch, que també presentarà per primera vegada a Barcelona el seu darrer projecte audiovisual ‘Touch Movement’. (La pel·lícula es projectarà durant el concert a la sala Hangar 2)

Programa:

Conferència a càrrec de Jon Wozencroft | accés 11:45 – (duració 1 hora – la conferència serà en anglès)

TOUCH PHOTOGRAPHY PAINT

Why does music and sound need any visual counterpart?
How is it that images come to define our sonic experience (what would Unknown Pleasures be without the waveforms?).

Close your eyes and experience deep listening.
Open your eyes to experience the witnessing.

This is a short discussion about the ecologies of perception, the blur between photography and painting, the fact that we like to treat sound as the separated and not the first sense. We see the change happening and it’s not new.

 

Concert | accés 18:30

19:00 – 19:30  nara is neus

19:45 – 20:15  Primo Gabbiano & Visual Pal

20.30 – 21:00 Philip Jeck

21:15 – 21:45  Pascal Savy

22:00 – 22:30  Howlround + Merkaba Macabre

22:45 – 23:30  Puce Mary

23:40  A’Bear

 

Jon Wozencroft

Jon Wozencroft va iniciar Touch el 1981/2. La idea era ampliar l’abast d’un segell discogràfic combinant l’edició musical amb el nivell de curació que s’ofereix a les belles arts, produint una sèrie de produccions audiovisuals i la possibilitat de col·laborar amb New Order, Wire, Joseph Beuys, Cabaret Voltaire, Chris. Watson, Mika Vainio, Fennesz entre molts altres.

Als anys 80 i 90 Wozencroft va treballar amb Neville Brody en projectes de llibres i exposicions, portant a FUSE, una de les primeres revistes que es van dedicar críticament a la cultura digital. El 2012, Taschen va publicar una documentació completa del projecte, From Invention to Antimatter.

El seu treball de fotografia i disseny ha aparegut en publicacions com Fax Art, Merz to Émigré i Beyond, Shapeshifters, Cover Art By. Va ser l’editor de Vagabond (revista editada amb Jon Savage, 1992) i el redactor / dissenyador de la caixa “Heart and Soul” de Joy Division el 1997. El 2005-2007 va co-comissar els relleus de la divisió de Joy Division. catàleg i va participar en la pel·lícula documental de Grant Gee sobre l’impacte musical del grup.

Des del 2007 és director d’art per a Wire, el 17è LP Mind Hive serà llançat el 2020.

El llibre de la seva obra, Touch & Fuse, va ser publicat el 1999 per La Universitat de Porto i, el 2017, Touch Movements va documentar la seva fotografia i la cura de Touch. Liquid Music, una col·laboració amb Christian Fennesz és un exemple del treball en imatge en moviment que ha estat presentat al BFI, Tate Britain, Sonar, Transmediale, Avanti i nombrosos altres festivals.

Va impartir classes al Royal College of Art des de 1994-2019, especialitzant-se en l’impacte del so i la imatge en moviment en la pràctica del disseny. La seva investigació amb Paul Devereux investiga el poder del so en la prehistòria amb l’atenció a Preseli, Gal·les, font de les pedres blaves de Stonehenge: www.landscape-perception.org

 

 

nara is neus

Neus és una jove productora sabadellenca que crea una mena d’ambient fosc que investiga contínuament amb la intenció de descobrir nous colors i textures, sempre amb un aire  de melangia. Sense límits entre el techno experimental de baixa velocitat i el drone i amb un gran interès per la síntesi modular, les seves composicions creixen a partir de pinzellades contínues, oferint diferents intensitats entre el silenci i el soroll, creant ones sonores suggestives on la composició és més significativa que un propòsit, més proper a una escultura sonora viva. Arquitectura sonora per a seguidors de Laurel Halo, Olafur Arnalds o el mateix William Basinski.

 

Primo Gabbiano + Visual Pal

“Som dos artistes de Barcelona. En els nostres concerts, solem barrejar música experimental amb art escènic, poesia i visuals cinematogràfics (un dels nostres influents és Tarkovsky). Sempre des d’un punt de vista contemporani. El que ens agrada fer és crear alguna cosa específica dins l’espai.  Ens agrada molt trobar llocs nous i intentar modificar-los durant el concert, creant i donant un nou ambient al lloc. ”

Primo Gabbiano

Antonio Clavijo Victori és un músic i artista visual de Barcelona. Ha estat guitarra i compositora de bandes de krautrock i rock. Ara com a Primo Gabbiano, explora la faceta més experimental de la música amb drons, paisatge sonor, soroll, electrònica ambiental i primitiva. Amb una àmplia experiència als escenaris, la seva posada en escena és marcadament visual: s’acompanya de visuals Visual Pal en un projecte interdisciplinari.

https://www.youtube.com/channel/UCXlQ3AMuOjM0NdLI4Fi6rhw/videos

http://primogabbiano.blogspot.com/

https://www.facebook.com/primo.gabbiano

https://primogabbiano.bandcamp.com/

Visual Pal

“Sóc un artista visual que utilitza el vídeo com a instrument i la instal·lació de vídeo com a territori fèrtil per a l’exploració.

Les meves obres mostren matisos que fan necessària la visualització activa; Es tracta de peces senzilles però polisèmiques que ofereixen espais per a l’espectador atent”.

https://www.facebook.com/paloma.sanchez.73

 

Pascal Savy

Pascal Savy és un compositor i intèrpret francès de música electrònica amb seu a Londres. El seu treball es troba entre la intersecció de la música drone, noise i ambient i s’ha estrenat en segells com Experimedia i AUDIO. VISUALS. ATMOSFERA. Presentarà una nova peça electrònica en directe arrelada a la improvisació i a l’exploració de la naturalesa inquietant del so i de la seva capacitat de conjurar tant allò estrany i estrany.

https://pascalsavy.bandcamp.com

 

Philip Jeck

Ph Credit: Dave Knapik

Philip Jeck va estudiar arts visuals al Dartington College of Arts als anys setanta i ha creat sons amb els reproductors de discos des de principis dels anys 80. Ha treballat amb moltes companyies de dansa i teatre i ha tocat amb músics / compositors com Jah Wobble, Steve Lacy, Gavin Bryars, Jaki Liebezeit, David Sylvian, Sidsel Endresen i Bernhard Lang.

Ha publicat 11 àlbums en solitari, el més recent “Cardinal”, un llançament de vinil doble a Touch.

Philip Jeck ha guanyat el Premi Paul Hamlyn Foundation per als compositors 2009. El 9 de novembre de 2009 va tenir lloc a The Royal Institute of British Architects, Londres, un acte de presentació.

Ha participat en una producció d’Opera North tocant en directe la pel·lícula muda Pandora’s Box (composta per Hildur Gudnadottir i Johann Johannson). També ha treballat de nou amb Gavin Bryars en una composició “Pneuma” per a un ballet coreografiat per Carolyn Carlson per a l’Opera. de Bordeaux i recentment ha interpretat i interpretat el so de “The Ballad of Ray & Julie” al Everyman Theatre, Liverpool.

Philip Jeck

 

Howlround & Merkaba Macabre

Després d’haver col·laborat anteriorment a la guardonada pel·lícula A Creak In Time, el 2019 va veure el duo de l’artista sonor Robin The Fog i el cineasta Steven McInerney treballant junts musicalment per primera vegada, creant pistes rítmiques polsants a partir del tret de sortida, la crunch i el splutter. de les màquines de cinta vintage de Howlround, fusionant-les amb les pujades psicodèliques de l’expansiu synth modular de McInerney. Els resultats, debutats en un complex militar del Wiltshire més profund com a part del The Delaware Road Festival, van caure en una tempesta absoluta, com un milió de voltius policromàtics Radiophonic Rave. Des d’aleshores, han actuat a IKLECTIK a Londres i Cafe OTO.

Descrit com un dels actes més destacats del The Delaware Road 2019 ”Howlround i Merkaba Macabre, van arrencar i modelar els sons violents del vent en ritmes fantasiosos, van atraure tantes persones que fins i tot feien cua per les escales per poder presenciar l’esdeveniment” Electronic Sound, Issue 57.

Howlround és un quintet (quatre màquines lleugerament maltractades, un operador lleugerament maltractat amb la forma de l’artista sonor Robin The Fog) que creen enregistraments i actuacions completament des de la manipulació de sons acústics naturals en màquines de cinta rodant-en-bobina d’època, amb tots els efectes addicionals o reverberació artificial estrictament prohibida. Howlround demostra no només quina diversió s’ha de divertir per complicar-se les coses de nou, sinó, a més, el poc esforç que de vegades es necessita per crear-ne un autèntic tipus de ratolí. món sonor estrany i inquietant. Sisè LP ja es troba en Touch. i es va gravar i produir íntegrament en una taula de menjador cumbriana.

http://www.howlround.co.uk/

Merkaba Macabre és un projecte multimèdia de Steven McInerney, un artista australià nascut a Londres. La seva pràctica abasta des de l’audiovisual, la interpretació musical i el cinema experimental amb la intenció d’obrir una dialèctica entre el sagrat i el profà. McInerney és un premiat cineasta i ha actuat i exposat internacionalment. Dirigeix Psyché Tropes, un segell dedicat a explorar les interseccions sinestètiques entre el so i el seu homòleg visual. “… com si les nostres emocions primordials basades en la supervivència s’haguessin transferit a un entorn extern …” “- The Wire Magazine

http://merkaba-macabre.net/

https://www.psyche-tropes.com/

 

Puce Mary

Ph Credit: Kasia Zacharko

Puce Mary és el moniker de l’artista sonora de Copenhaguen, Frederikke Hoffmeier. Des del seu primer disc llançat el 2013, el projecte ha explorat els camps del noise industrial i la música experimental amb una gran quantitat de llançaments en segells com Posh Isolation, iDEAL Recordings, Ascetic House i Freak Animal amb col·laboracions amb artistes de soroll com Loke Rahbek , Dan Johansson de Sewer Election i Rodger Stella de Macronympha. Els seus projectes actuals són JH1.FS3 i Body Sculptures. Les actuacions i estrenes retraten els seus diverso mètodes de treball, des de collages sonors i sorolls amb textures, fins a la música industrial directa. Ha actuat a Europa, Japó, Rússia, Canadà i Amèrica.

http://thequietus.com/articles/17213-puce-mary-interview

http://pitchfork.com/reviews/albums/20537-the-female-form/

http://www.tinymixtapes.com/cerberus/puce-mary-persona

https://heathenharvest.org/2014/06/13/puce-mary-the-great-panic/

 

A’Bear

A’Bear ,nascuda a Sud-àfrica i resident  a Londres, és una productora de música electrònica i  DJ que crea pop còsmic barrejat amb ritmes frenètics.  La producció musical i les actuacions en directe  fomenten la inclusió i la utopia feminista a la pista de ball. Resident Advisor la qualificat de “meravellosament desconcertat”, A´bear combina poliritmes psicodèlics amb línies de baixos distorsionats i la veu deformada. Formada en la meditació gong i el ioga A’Bear explora la seva profunda connexió amb el caos del so deixant la seva empremta única a diverses activitats, com ara: el seu programa de ràdio regular “EastBlenders” amb l’artista Lia Mice a la ràdio London Threads, també habitual a la ràdio Bristols Noods. amb un programa mensual anomenat “Tweak”. i llocs de convidats a la ràdio Netil, New Rivers, NTS i Red Light; conjunts de club de síntesi analògics hipnòtics en viu; i llançaments transcendentals de cançons en etiquetes com Elestial Sound (EUA) i Система (RU). Els remescles de Bears han captat l’atenció internacional que apareixen en fòrums com a dones: pressió, RA i Digital a Berlín. El seu recent remix a Term Records va rebre elogis de Jeff Mills i Gabriel Prokofiev. A ‘electrònic-rap-arc-electrònic’ (Misfit City) amb una afinitat natural pels ritmes retorçats, els bucles vocals desconeguts i els grocs de sintetitzador, A’bear s’esforça a fer noves cançons de ball amb sentit, alegre i impactant, repartides a tot el Regne Unit i escenes de clubs europeus.

A’Bear ha col.laborat al costat d’artistes com Jana Irmert, Electric Indigo, AJA, Christopher Chaplin, Lia Mice, Loraine James, Renick Bell i Bass Clef – A’Bear ha aparegut als punts de venda de Londres i Regne Unit, les celebracions del número 400 de Wire, IKLECTIK, Total Cult , La sala d’espera, Cafe Oto, Baba Yaga’s Hut, Moviments lliures (SET), Queer + Noise (Els altres), Resolució (instal·lació multicanal, Goldsmiths) i Colchester Arts Center; i a Berlín per a la dona: la festa d’aniversari de la pressió de 20 anys (Mensch Meir), Fabrique Records i The Room of Eyes (Alte Munze); així com atraure (Bolzano, Itàlia). Les col·laboracions de A’Bear fins ara inclouen Pranic Attack, un duo ecopolític humà-insectoide amb Steven McInerney (Merkaba Macabre) del segell londinenc Psyche Tropes, que convoca un eixam sonor realitzat a través de l’electrònica vocal experimental i modular en viu en projeccions similars a la refutació. rusc.

https://www.youtube.com/user/janineabear

 

Nad Spiro

Basque born guitarist Rosa Arruti works under the anonymous alias Nad Spiro, her solo venture that sets out to build a world of electronic textures and sound fictions from a complex processed guitar set-up. An essential figure in Barcelona’s cutting edge music scene, she keeps international collaborations with the likes of My Cat Is An Alien, KimCascone and The Asterism aka Mark Pilkington. Most of her recordings are released on the pioneering Spanish experimental label Geometrik.

https://www.thewire.co.uk/audio/the-wire-tapper/the-wire-tapper-41/19

http://nadxpiro.wordpress.com

 

Amb la col·laboració: